top of page
Sök
  • lenareidun

Uppdatering Smyrna, Hirusara daycareEfter mer än tre månaders stängning av Hirusara daycare kom så äntligen klartecken från Sri Lankas myndigheter. Smyrna kyrkan i Galles center för utsatta barn och ungdomar skulle kunna öppnas igen!

Den 8 juli fylldes lokalerna återigen av barn, liv och rörelse och den omsorg som våra Hirusarabarn så väl behöver kunde återupptas.

Antalet barn ökade snabbt till femton, de flesta i åldern 1-8 år. Dessvärre blev glädjen kortvarig då spridningen av coronaviruset åter tog fart på Sri Lanka. Enligt de besked vi fått från våra medarbetare är läget särskilt spänt i Galle och stor osäkerhet råder och det är svårt att få realistiska siffror på smittspridningen i landet.

De barn som kommer till Hirusara och deras föräldrar/ anhöriga lever under levnadsförhållanden som innebär kontakt med många människor. Några har till och med besökt sina nära och kära i fängelser och drogrehabilitationscentra där det andra utbrottet bröt ut.

Huvudansvarig för Smyrnakyrkan och verksamheten på centret, pastor Mark Nanayakkara, har därför nödgats vidta försiktighetsåtgärder för att hindra smittspridningen i samhället. Med tungt hjärta har han därför tagit beslutet att tills vidare åter stänga Hirusara daycare center. Ett svårt beslut eftersom det drabbar våra barn som är i stort behov av beskydd och omvårdnad men att man ändå ser risken med smittspridning av Covid-19 och dess följder som större.

Liksom i resten av världen är osäkerheten stor över framtiden. Hur kommer pandemin att utvecklas?

Det finns ingen som kan svara på det men det vi säkert vet är att kontakt och stöd kommer att fortsätta hållas med barnen och deras föräldrar. Sedan pandemins början har stöd och hjälpinsatser bedrivits i form av matpaket och andra förnödenheter som lämnats till de behövande familjerna. Dessa insatser kommer fortsätta så länge det är nödvändigt!

Åter igen tack så mycket för all omtanke, böner och stöd!

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page