top of page
Sök
  • Skribentens bildDaniel Svensson

Nyhetsbrev-julen 2014


Med detta nyhetsbrev firar vi 3 års jubileum av Childrens Wellfare fond-En liten organisation som drivs på gräsrotsnivå med volontärt arbete, frivilliga gåvor och en stark övertygelse att man verkligen kan göra skillnad! Vi vill med detta inlägg också få möjlighet att tacka även de sponsorer vi inte har e-mail adresser till!

Kära Vänner! Vi startade vår organisation med blygsamma förhoppningar, engagerade samarbetspartners på Sri Lanka och en generös, trogen kärna av supportrar här i Sverige. Vi är stolta och ibland förundrade över vad denna samverkan har åstadkommit. Tillsammans och med Guds ledning, har vi arbetat för att förändra livet för de utsatta gatubarnen i Galle på Sri Lanka. Vi har skapat en säker plats för dessa barn som varit utsatta för övergrepp och exploatering, en plats där de får trygghet, omvårdnad, näringsrik mat och utbildning.

Vi har också möjliggjort utbildning för andra fattiga barn och ungdomar genom fadderskap

och vi har renoverat ett fallfärdigt hus i den lilla byn Baddegama samt gett dem rent vatten. Vi har gett hopp till barn och deras familjer som lever i fattigdom och förtvivlan och även visat myndigheterna på Sri Lanka att det absolut går att förändra destruktiva familjemönster till det bättre!

Hjärtligt tack för ert stora förtroende, engagemang, generositet och förböner!

I Galle liksom världen över exploateras och utsätts gatubarn ständigt för alla de risker det innebär att leva på gatorna. De är undernärda, utan regelbunden skolgång och får ofta utstå både psykiska och fysiska övergrepp. På Hirusara-Daycare center hålls barnen borta från gatorna och får skydd, trygghet, näringsrik mat, utbildning och stimulans.

Det kan vara svårt för gatubarn att skriva in sig i det statliga skolsystemet eftersom de ofta saknar adresser och dokumentation. Med stöd från Hirusara-centret går nu alla barnen i skolan. Ett av barnen sa nyligen vid en intervju; min mamma är mycket fattig och lever till största delen på gatan men hon har under hela mitt 13-åriga liv uppmuntrat att jag skulle få en utbildning. Tack vare Hirusara kan jag nu gå i skolan regelbundet. Tack så mycket!

Ingenjör, polis, lärare…yrkesmål för några av de barn och ungdomar som kommer till centret. Innan de kom hit, gick de flesta inte i skolan och många var hemlösa. Smyrna Church i Galle har ett nära samarbete med de lokala myndigheterna och har det senaste året bland annat kunnat säkra subventionerade bostäder för de flesta av de inskrivna barnen och deras familjer.

Efter en omfattande renovering och tillbyggnad invigdes Smyrna Hirusara-centrets nya, större och mer ändamålsenliga lokaler den 2 oktober. Ansvariga för childrens welfare fond, Lena Svensson och Frank Brundin hade den stora glädjen att få vara med på de festligheter som anordnats denna dag.

Alla som varit med på invigningen av de nya lokalerna samlades efteråt på lekplatsen utanför centret: ”Hirusara-barnen”, en del anhöriga, personalen och inbjudna gäster. Vi blickar nu fram mot ett nytt år 2015 och vi hoppas och ber att de drömmar och planer vi har för verksamheten kommer att kunna realiseras under det kommande året!

Guds rika välsignelse önskar vi er alla!

Varma hälsningar / Lena, Frank och Carina


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page