top of page
Sök
  • Skribentens bildDaniel Svensson

God Jul och Gott Nytt År!


Vi vill avsluta ett händelserikt och mycket välsignat år med en liten julhälsning från barnen och personalen på Hirusara, Daycare center!

Tankarna går osökt tillbaka till starten av projektet, för två år sedan när de fem första barnen började komma. Bilderna som skickades till oss från centret visade små barn som såg ut som små änglar, men man berättade hur lätt de kom i konflikt med varandra och började slåss och bitas så fort personalen inte fanns i omedelbar närhet. De flesta barnen hade aldrig sovit på en madrass förut, ej heller suttit och ätit mat vid ett bord etc. etc

Ett försök till sammanfattning är att.... LYCKA... kan vara att kunna komma regelbundet till en trygg plats där man blir sedd, får äta sig mätt, behandlas med kärlek och respekt, får utvecklas och även bearbeta tidigare trauman.....och dessutom får möjlighet att gå i skolan!

Vi minns de rapporter vi fick från pastor Mark, Mrs.Deena och Mrs.Mala den första tiden, när projektet ännu var i sin linda, att dessa "Streetkids" inte alltid var välkomna i de statlig skolorna. Enligt skolmyndigheterna och rektorerna kunde ju dessa barn från samhällets "bottenskikt" förstöra skolornas goda rykte!

Men efter vår underbara personals upprepade, diplomatiska samtal med ansvariga inom skolväsendet har man nu till och med lyckats få till stånd ett dokument som fungerar som ett födelsecertifikat, för de barn som saknar sådana. Dessa barn som myndigheterna redan hade ansett som "förlorade" bevisar nu dagligen att de hade väldigt fel!

Lärarna på skolorna är mycket imponerade över de framsteg barnen har gjort på så kort tid, både när det gäller uppförande och kunskapsmässigt.

Mrs.Deena, lärarinnan på Hirusara-Day care center, visar upp det substitut för födelsecertifikat som blev utfärdat för en av "våra" pojkar i oktober och som möjliggjorde hans tillträde till den statliga skolan. I början på december fick han utmärkelsen: Bäst i klassen!

Nu närmar sig jul och nyårsfirande och barnen på Hirusara-Day care center kommer att delta i de olika traditionella julprogram som Smyrna Church arrangerar varje år.

De övar nu för fullt tillsammans med kyrkans andra barn och ungdomsgrupper och kommer att framföra olika julspel den närmaste tiden.

Barnen och personalen på centret samt vi som arbetar med projektet i Childrens Welfare Fund vill framföra ett STORT TACK till alla som är med och stöttar Smyrna, Hirusara daycare center i Galle, detta banbrytande projekt för gatubarnen på Sri Lanka och vi önskar er alla en GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page