top of page
Sök
  • Skribentens bildDaniel Svensson

Femårsjubileum


Fem år har gått sedan Hirusara Daycare center i Smyrnakyrkans lokaler i Galle öppnade sina dörrar för gatubarn.

På bilderna ovan ser ni Kawindu och Sewandi. Två av barnen som regelbundet kommit till centret sedan starten av projektet. Här inviger de jubileumsfirandet den 2 februari i år och hälsar alla välkomna.

Sedan oktober 2011 har verksamheten på Hirusara arbetat för att förändra livet för Galles mest utsatta barn. De barn som samhället inte ansåg vara något att satsa på. Dessa barn som annars skulle tillbringat sin tid på gatorna, där de riskerat att utsättas för psykiska och fysiska övergrepp eller bli indragna i kriminalitet, prostitution eller annan destruktiv verksamhet. De har nu under fem år haft tillgång till ett bättre och livsavgörande alternativ.

När vi ser tillbaka på dessa fem år kan vi bara ödmjukt förundras över hur Gud har vakat över projektet och lett oss framåt steg för steg!

Tack vare ett framgångsrikt samarbete mellan Smyrna Church, de lokala myndigheterna, ideella krafter och bidragsgivare har arbetet kunnat bedrivas och utvecklas till den verksamhet som finns idag. Den vision och målsättning som fanns vid starten - att erbjuda en trygg, kärleksfull och utvecklande plats för Galles mest utsatta barn och ungdomar - brinner fortfarande alla engagerade lika starkt för i detta projekt!

Ett festligt Jubileum har firats och Hirusaras lokaler fylldes denna dag av barn, personal, anhöriga och inbjudna gäster.

Även representanter från polis och de sociala myndigheterna deltog med sitt engagemang.

En stämningsfull ceremoni med ljuständning ägde rum. Det hölls många tal. Våra duktiga barn framträdde med sång, dans och sketcher och det bjöds på lite förtäring.

En minnesvärd dag fylld av värme och kärlek för alla inblandade!

Barn, anhöriga, personal och inbjudna gäster poserar på Hirusaras lekplats som avslutning på dagen.


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page