top of page
Sök
  • lenareidun

Uppdatering av Covid-19 läget, Sri Lanka- Hirusara

Landsomfattande utegångsförbud


Förutom stängningen av landets alla förskolor, skolor och dagcenter har Sri Lanka nu utlyst landsomfattande utegångsförbud för att begränsa utbrottet av COVID-19. Denna utökning av åtgärder trädde i kraft innan helgen, har förlängts i olika omgångar och gäller nu t o m fredag 27 mars kl 18:00 lokal tid.

Under måndagen 23 mars hävdes utegångsförbudet mellan kl 06 – 14 och under dessa få timmar ringlade köerna långa utanför butikerna när befolkningen fick möjlighet att ge sig ut för att handla hem mat och andra nödvändiga basvaror till sig och sina familjer.


Faktum är dock att de flesta människorna i Galle och på landsbygden livnär sig på dagsarbeten med lön dag för dag. Utegångsförbudet hävs i några timmar på fem dagar. Men väldigt många har faktiskt inte pengar så att de kan köpa nödvändiga varor, för de tjänar bara pengar om de arbetar.

I denna globala kris som vi alla går igenom tänker vi särskilt mycket på de allra fattigaste familjerna och deras barn. De mest utsatta. De familjer som arbetar med försäljning vid vägkanten. De som kanske inte ens har tak över huvudet. Familjerna vars barn brukar komma till Hirusara Daycare…

En plan har börjat ta form angående hur Smyrna Church i Galle, Childrens Welfare Fund och andra samarbetspartners skulle kunna hjälpa dessa familjer att överleva den svåra tid som råder genom att köpa in matvaror/basvaror och dela ut matpaket till de allra mest utsatta familjerna. En mycket komplicerad uppgift med tanke på att det finns så många behövande, men vi hoppas att det skall gå att hitta vägar för genomförande av denna hjälp så fort som möjligt.


76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page