top of page
Sök
  • lenareidun

Stor smittspridning och alternativ hjälpverksamhet

2021 har hittills varit ett år med ovisshet och planer som måste pausas. Restriktioner och stängning av skolor och dagcenter. Väntan på obestämd tid. Lättnader och öppnad verksamhet i februari, mars och halva april. Glädje och hopp. Återigen ökad smittspridning och lock down.

Utdelning av nödpaket

Under de perioder då Hirusara daycare center varit stängt har pastor Mark Nanyakkara, Smyrna church och hans team fått ställa om verksamheten. Det har organiserats och distribuerats matpaket till de nödställda barnen och deras familjer, många gånger under stora svårigheter och med risk för sin egen hälsa. Med idogt arbete, många kontakter och ett gott förtroende hos myndigheterna och befolkningen har man ändå lyckats. De tolv familjer som ingår i Hirusara daycares verksamhet har varje vecka fått nödpaket med basvaror för att överleva. Vid flera tillfällen har familjer även fått akut hjälp att ordna ett säkrare boende.


Vi känner oss trygga med att våra medarbetare i Galle och Colombo gör allt de kan för att bistå Hirusarabarnen och fadderbarnen samt deras familjer. Vid kontakt med Sri Lanka hör vi hur de trots allt förhåller sig till det rådande läget, håller ut och försöker se framtiden an med tro och tillförsikt.

Varmt tack till alla er som stödjer detta viktiga och livsavgörande arbete!

Tillsammans kan vi fortsätta hjälpa dessa de fattigaste och mest behövande barnen och deras familjer i Galle, Sri Lanka.


Extra insamling till nödpaket under augusti

Under resten av augusti kommer vi att ha en extra insamling av medel. Vi vill försöka bidra till Smyrna kyrkans hjälparbete och undsätta ytterligare familjer som befinner sig i akut behov av hjälp med mat och andra förnödenheter.

Känner ni att ni vill och kan bidra, ingen summa är för liten eller stor, märk insättningen med "Nödpaket" till Bankgiro: 726-1548 eller swisha ditt bidrag till 123 214 57 87
Nödpaketets innehåll av basvaror för familjers veckoförbrukning

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page