top of page
Sök
  • lenareidun

Hirusara daycare öppnat igen!

Den senaste stängningen av dagcentret varade lyckligtvis endast en vecka. Efter mycket övervägande av smittorisken gentemot hungern och nöden hos de barn som brukar komma till Hirusara, beslutades det att den 23 juli öppna upp verksamheten igen.


Åtgärder har vidtagits för att minimera smittspridning såsom obligatorisk handtvätt med tvål och vatten vid Smyrna kyrkans huvudentré, temperaturmätning vid Hirusaras ingångsport, spritning av händerna och sedan dusch och byte av kläder. Ytor på centret spritas och munskydd rekommenderas för personalen vid kroppsnära kontakt.

Trots alla restriktioner känns det ändå oerhört bra att kunna erbjuda barnen denna trygga plats där de är i säkerhet. Kan äta sig mätta. Ha tillgång till undervisning. Kan leka.

Även de statliga skolorna i Galle har efter en trevande start kommit igång med undervisning fem dagar i veckan, vilket är mycket glädjande efter den långvariga stängningen.


Under den extraordinära situation som Hirusarabarnens familjer befunnit sig i under pandemin har en ny idé börjat ta form hos våra medarbetare. Den "Hjälp till självhjälp" som några familjer fått öppnar upp för en ny inriktning i verksamheten. Kanske kan det bli en fortsättning med denna sorts stöd framöver, en hjälp som leder till självförsörjande istället för bidragsberoende!

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page