top of page
Sök
  • Skribentens bildDaniel Svensson

Segolstorpsläger 2014


Återigen har det projekt min syster Lena och jag blev kallade av Herren att delta i burit god frukt.

De gatubarn vi försöker hjälpa med vår gemensamt utsträckta hand har fått in ännu en gåva från 180 ungdomar som gästade det årliga Camp Segolstorp som är ett läger arrangerat av Pingstkyrkorna i gamla Skaraborg.

Simon Holst rapporterade att veckan bjöd på ett fantastiskt väder, härliga samlingar och god gemenskap. I slutet av veckan uppmärksammades Bertil Nilsson, min och Lenas far, som varit en viktig del i att Segolstorpgården blev en kristen lägergård.

Tanken var att de ville bjuda in Bertil att besöka Segolstorp, men hans sviktande ork stoppade dessa planer. I stället fick de ringa upp Bertil som fick dela sitt hjärta med ungdomarna vilket var oerhört gripande. För att hedra Bertil gjordes en insamling till Childrens Welfare Fund och ungdomarna deltog med stor generositet. Även överskottet från lägerkiosken samlades in i samband med att föräldrarna hämtade sina ungdomar och tillsammans med kollektgåvorna blev det en ansenlig summa, som kommer att bli till stor välsignelse för vårt projekt Hirusara-Daycare center i Galle.

Det är så underbart att få följa detta projekt som en gång bara var en idé från Mark Nanayakkara, pastor i Smyrna Church Galle samt Christie och Rita Kohomban och som blev till välsignelse för så många utsatta gatubarn i Galle. I slutet på september ska vi åter resa ut till våra vänner och besöka verksamheten. Dels skall vi besöka våra fadderbarn i Baddegama och Galle, dels ska vi få uppleva invigningen av de nyrenoverade lokalerna som nyligen blivit klara.

Bed att Herren är med oss på resan och att den blir välsignad för alla som är involverade i detta projekt.

Med varma hälsningar

Lena och Frank

Skövdegänget som var med på Segolstorpslägret.

Nattvardssamling utomhus en av lägerkvällarna.

Lägerchef Simon Holst ringer upp Bertil Nilsson i den avslutande samlingen.

L


10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page