top of page
Sök
  • Skribentens bildDaniel Svensson

Nya året började med ett tillskott på fem barn.


I början av januari steg antalet barn till 16 stycken, som nu kommer till "Day Care Center-Hirusara", för omvårdnad och dagliga aktiviteter.

Då barnen kommer, eller hämtas till Smyrna Churchs lokaler på morgonen, får de först duscha och byta om till rena kläder. Därefter serveras frukost till de små hungriga barnen. De flesta av barnen är inte vana att sitta vid ett bord, utan föredrar att sitta på golvet när de äter. Under dagens lopp intas lunch och eftermiddagste på samma sätt. De inhandlade madrasserna uppskattas när de vill lägga sig en stund och sova. Denna rena och trygga miljö är ett litet stycke paradis för dessa barn!

Under dagen har de två anställda kvinnorna ansvaret för tillsyn, vård och sysselsättning av barnen. Det blir fort ett litet "världskrig" om inte personalen hela tiden finns till hands, för barnen har lätt att ta till slagsmål och hårda ord vid konflikter. Ett ganska naturligt beteende hos barn som har levt på gatorna, hänvisade till att helt klara sin överlevnad på egen hand, utan beskydd och vägledning av föräldrar eller andra vuxna.

De elva första barnen som kom har även genomgått en grundlig läkarundersökning. Det är svårt att förställa sig vad dessa barn kan ha varit utsatta för, men vi vill göra allt vi kan för att de skall läkas till både kropp och själ!


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page