top of page
Sök
  • Skribentens bildDaniel Svensson

Hjälp oss hjälpa!


Vaknar upp i min varma, sköna säng, gör morgontoalett i vårt fräscha badrum och kokar sedan gröt på induktionshällen, sätter på frukost teven och ser Zlatans supersnygga mål för tredje gången. Kollar e-mail och facebook på datorn och ska senare på förmiddagen ta en promenad innan kvällspasset på mitt arbete-jag har alltså både ett jobb att gå till och arbetskamrater som jag trivs med. Vad lyckligt lottad jag är!!

Mina tankar går osökt till syskonen M, A och I på Hirusara Daycare center i Galle på Sri Lanka...undrar var de sov i natt? Regnade det så mycket att "farmor" lät dem sova i hennes bostad eller tillbringade de natten under järnvägsövergången?

Åt de någonting i går kväll eller skrek magarna av hunger när de kom till dagcentret på morgonen idag? Hur mår de andra 18 barnen?

I förra veckan överförde vi pengar från vår fond till driften av projeketet, så nu kan verksamheten fortsätta i ett par månader till!

Vad jag försöker säga är att vi behöver fler månadsgivare till projektet..inget bidrag är för litet!!

Ett litet räkneexempel: Får vi 15 personer som kan tänka sig att ge 100 kr/månaden eller 30 som ger 50:-/månaden är verksamheten räddad!! Får vi in mer medel än detta, kan vi utveckla verksamheten ytterligare...det finns outnyttjade lokaler i byggnadens bottenvåning, som skulle vara perfekta för Hirusara Daycare center (bättre läge och större ytor) men det behöver installeras ett kök där och även allmän renovering är nödvändig...

Vill du vara med och bidra till att "våra" barn Hirusara skall kunna fortsätta att ha en trygg plats att komma till?

Bankgironummer finns under sidan: "Ge Gåva" och om du har några frågor om projektet eller vår organisation får du jättegärna höra av dig till någon av oss!

Kontaktuppgifter hittar du under sidan: "Kontakta oss"

Miss Deena ( lärarinna på Daycare center) ansvarar för undervisning och läxhjälp, men även pyssel, sång och rörelselekar. Här tillverkas "blomstermobiler" som skall bli dekoration i fönstren.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page